Αλμυρά muffin με γαλοπούλα, τυρί χαμηλών λιπαρών και Σπιρουλίνα flakes

H αλμυρή εκδοχή των muffin με υλικά με χαμηλά λιπαρά και Σπιρουλίνα flakes. Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

 

Μερίδες: περίπου 16 τεμάχια
Προετοιμασία: 8′
Ψήσιμο: 20′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Θερμίδες ανά μερίδα: 146 kcal το καθένα.

Υλικά συνταγής:

  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα( 60γρ)
  • 8 φέτες τυρί gouda light ( 120γρ)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 300γρ αλεύρι ολικής
  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 κ.σ. Spiroulina Flakes

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά.
  2. Χτυπάτε τα αυγά ξεχωριστά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα προσθέτεμε κι αυτά στο μίγμα.
  3. Λαδώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια για τα muffin και χωρίζετε το μίγμα σ’ αυτά.
  4. Ψήνετε στους 180 ºC μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *