Πολεντα με πουρε πατατας και παστα με Σπιρουλινα flakes

Η πολέντα είναι χυλός από βρασμένο σιμιγδάλι καλαμποκιού. Αποτελεί παραδοσιακή ιταλική συνταγή, με χαμηλό κόστος αλλά υψηλή διατροφική αξία. Συνδυάζοντάς τη με πουρέ πατάτας και πέστο με Σπιρουλίνα flakes έχετε ένα γευστικότατο και εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας : 40′
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 382 kcal

Υλικά για την πολέντα:

  • 200 γρ καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • Λίγο αλάτι

Υλικά για τον πουρέ πατάτας

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Υλικά για τo πέστο με Σπιρουλίνα flakes
Δείτε εδώ

Εκτέλεση:

Πολέντα

  1. Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζετε το νερό ή το ζωμό να πάρει βράση. Ρίχνετε το αλάτι, την καλαμποκάλευρο και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην «πιάσει».
  2. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της εστίας και σιγοβράζετε για 25′ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλώσει.
  3. Βγάζετε το χυλό από την εστία και προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας ώστε να λιώσει.
  4. Τέλος, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε.

Πουρέ πατάτας

  1. Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά. Τις βάζετε σε κατσαρόλα και τις καλύπτετε με κρύο νερό. Βράστε τες σκεπασμένες για 35′ με 40′.
  2. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις αλέθετε στο μύλο λαχανικών.
  3. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετείτε τον πουρέ με μία κουταλιά της σούπας κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να σφίξει ο πουρές.
  4. Τελειώνοντας, προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  5. Τοποθετήστε την πολέντα και τον πουρέ σε πιάτο και περιχύστε με την πάστα από Σπιρουλίνα flakes.

Tip
Τρώγεται κατευθείαν. Αν κρυώσει, σφίγγει πολύ.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *