Πιτα με κινοα, σπανακι και Σπιρουλινα flakes

Υπέροχη πίτα ιδανική για όλη την οικογένεια! Πλήθος θρεπτικών συστατικών, χάρη στα Σπιρουλίνα Flakes, σε συνδυασμό με καταπληκτική γεύση! Κανείς δεν πρόκειται να αντισταθεί!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας : 50′
Μερίδες: 8-10
Θερμίδες ανά μερίδα: 196 kcal

Υλικά:

  • 200 γρ κινόα ωμή
  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο
  • 5 κολοκύθια
  • 3 ½ κούπες νερό
  • 1 αβγό ή ασπάδια από 2 αβγά
  • 200 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • 3 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
  • 150 γρ μοτσαρέλα λευκή σε κομμάτια
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • ½ λεμόνι ( τον χυμό)
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε την κινόα και τη βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό και το χυμό λεμονιού.
  2. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την εστία και κλείνετε την κατσαρόλα. Αφήνετε για περίπου 15′.
  3. Όταν η κινόα έχει απορροφήσει όλο το νερό, την αδειάζετε σε ένα μπολ που περιέχει τα χτυπημένα ασπράδια αυγών και τα ανακατεύετε.
  4. Λαδώνετε ένα ταψάκι μικρό και ρηχό και απλώνετε το μείγμα σας. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Χρειάζεται περίπου 20′ 180-200 oC.
  5. Παράλληλα, σωτάρετε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και τα σβήνετε με λίγο μπαλσάμικο.
  6. Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βράζετε λίγο τα υπόλοιπα λαχανικά, και τα σουρώνετε.
  7. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε πάνω τα λαχανικά, τα κομμάτια μοτσαρέλας, τα Σπιρουλίνα flakes, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε ξανά στο φούρνο και αφήνετε ώσπου να λιώσει το τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *