Κρυα ντοματοσουπα με Σπιρουλινα flakes

Δροσερό και θρεπτικό πιάτο… ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα. Παραδοσιακά μεσογειακά υλικά όπως η ντομάτα και ο βασιλικός δένουν αρμονικά με τα Σπιρουλίνα flakes. Μια συνταγή… να την πιεις στο ποτήρι!

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: για 4 άτομα
Θερμίδες ανά μερίδα: 133 kcal

Υλικά

  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό
  • ½ κ. γλ. ζάχαρη προαιρετικά
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes

Για το σερβίρισμα:

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ψιλοκομμένος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια και χοντροκόβετε τη σάρκα.
  2. Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα μαϊντανού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά, να λιώσουν πολύ καλά.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε να πάρει μία βράση. Τότε σβήνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μηλόξυδο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει.
  4. Προσθέτετε τα Σπιρουλίνα flakes και σερβίρετε σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *